POJAS ZA ZAŠTITU LUMBALNE KRALJEŽNICE

Dugogodišnji intenzivan rad na liječenju i prevenciji bolesti kralježnice, zglobova, mišića i živaca stručnjake Poliklinike Tranfić naveo je na kreiranje novih metoda i pomagala u tu svrhu. Skraćivanjem vremena liječenja odnosno brže otklanjanje boli i povratak normalnim aktivnostima, kao i sprječavanje nastanka problema cilj je kojem smo se istinski posvetili. Rezultat je nekoliko proizvoda i inovacija.

Kod opasnog naginjanja prema naprijed aktivira se kontrolna traka kojom se pojačava učinak ekscentrične kontrakcije mišića zadnjih loža. Na taj način možemo bez problema raditi u pregibu prema naprijed bez opterećenja lumbosakralne kralježnice! Pojas je nagrađen brončanom medaljom na Međunarodnom sajmu inovacija u Ženevi 2005, nagradom Genius 2006, te posebnim priznanjem Arca.

Proizvodi, patenti, autorstva

Proizvodi Poliklinike Tranfić nastali su kao posljedica želje za poboljšanjem terapije i prevencije pacijenata. Budući da su nam principi terapije zasnovani na uzrocima oštećenja – biomehanici, naše proizvode stvaramo na istom principu. Cilj je unaprijediti i skratiti potrebno liječenje, te ga s preventivom učiniti dostupnijim, praktičnijim i povoljnijim. Kako je trošenje kralježnice i ostalih zglobova prebrzo u odnosu na životni i radni vijek naša misija je sačuvati ih i zadržati zdravim i funkcionalnim što dulje.