SPLITBALL – inovativna igra

Dugogodišnji intenzivan rad na liječenju i prevenciji bolesti kralježnice, zglobova, mišića i živaca stručnjake Poliklinike Tranfić naveo je na kreiranje novih metoda i pomagala u tu svrhu. Skraćivanjem vremena liječenja odnosno brže otklanjanje boli i povratak normalnim aktivnostima, kao i sprječavanje nastanka problema cilj je kojem smo se istinski posvetili. Rezultat je nekoliko proizvoda i inovacija.

Sport SPLITBALL je inovativna igra sa dvije medicinske lopte koja omogućuje praktično stjecanje psiho-fizičke kondicije na jednostavan način “trošeći” mnogo kalorija. Kineziološki, radi se o kuglanju u pokretu na igralištu 3,5 x 8 m2 medicinskim loptama od 1,5 – 3 kg, ovisno o uzrastu. Igra se pojedinačno ili u parovima. Optimalan položaj je vrlo plitki polučučanj, kod kojeg je trup u što paralelnijem položaju u odnosu na podlogu. Sport je pogodan za natjecanja, jer je igra kratkog trajanja (dovoljno je 30-tak min). Dinamika igre traži simetrično kuglanje, s jednom i drugom rukom odvojeno i time ravnomjerno opterećivanje dubokih leđnih mišića, mišića stražnjice, zadnjih loža, donjih trbušnih mišića.

Proizvodi, patenti, autorstva

Proizvodi Poliklinike Tranfić nastali su kao posljedica želje za poboljšanjem terapije i prevencije pacijenata. Budući da su nam principi terapije zasnovani na uzrocima oštećenja – biomehanici, naše proizvode stvaramo na istom principu. Cilj je unaprijediti i skratiti potrebno liječenje, te ga s preventivom učiniti dostupnijim, praktičnijim i povoljnijim. Kako je trošenje kralježnice i ostalih zglobova prebrzo u odnosu na životni i radni vijek naša misija je sačuvati ih i zadržati zdravim i funkcionalnim što dulje.