TRANFIX / FLEX NEX – traka za rasterećenje i vježbanje

Dugogodišnji intenzivan rad na liječenju i prevenciji bolesti kralježnice, zglobova, mišića i živaca stručnjake Poliklinike Tranfić naveo je na kreiranje novih metoda i pomagala u tu svrhu. Skraćivanjem vremena liječenja odnosno brže otklanjanje boli i povratak normalnim aktivnostima, kao i sprječavanje nastanka problema cilj je kojem smo se istinski posvetili. Rezultat je nekoliko proizvoda i inovacija.

Fizičari su dokazali da prosječno opterećenje od 7 kg na najosjetljiviji dio vratne kralježnice pomakom od samo 5 cm raste na čak 21 kg. Stručnjaci Poliklinike Tranfić patentirali su elastičnu traku sa pridržačem glave. Praktično naslonjeni, rasterećujemo vrat bilo kakvog opterećenja. Vježbe sa otporom TRANFIX-a, ugodne su i mogu se raditi usputno, za razliku od onih u kojima je otpor dlanom. Osim te razlike, nisu opasne za rame. TRANFIX omogućava i sigurnije i efikasnije izvođenje mnogih vježbi (trbušnjaci gornji i lateralni, leptir…) i za vrat sigurno, uz minimalna umaranja, poslova koji uključuju savijanje vrata prema naprijed (zubotehnika, zlatari, stomatolozi, kompjuter, kukičanje/šivanje, pisanje, učenje…)

Već i 3-4 minute korištenja jača mišiće i tjekom radnog vremena ili pauze bitno popravlja zdravstveno stanje Vašeg vrata. Estetski, vježbe elastičnom trakom TRANFIX jačanjem vratnih mišića podržavaju prirodnu zakrivljenost kralježnice prema naprijed.

Proizvodi, patenti, autorstva

Proizvodi Poliklinike Tranfić nastali su kao posljedica želje za poboljšanjem terapije i prevencije pacijenata. Budući da su nam principi terapije zasnovani na uzrocima oštećenja – biomehanici, naše proizvode stvaramo na istom principu. Cilj je unaprijediti i skratiti potrebno liječenje, te ga s preventivom učiniti dostupnijim, praktičnijim i povoljnijim. Kako je trošenje kralježnice i ostalih zglobova prebrzo u odnosu na životni i radni vijek naša misija je sačuvati ih i zadržati zdravim i funkcionalnim što dulje.