STOL ZA BALANSIRANJE KRALJEŽNICE

Dugogodišnji intenzivan rad na liječenju i prevenciji bolesti kralježnice, zglobova, mišića i živaca stručnjake Poliklinike Tranfić naveo je na kreiranje novih metoda i pomagala u tu svrhu. Skraćivanjem vremena liječenja odnosno brže otklanjanje boli i povratak normalnim aktivnostima, kao i sprječavanje nastanka problema cilj je kojem smo se istinski posvetili. Rezultat je nekoliko proizvoda i inovacija.

Stol za balansiranje kralježnice – inovacija stručnjaka Poliklinike Tranfić iz 2010. Samostalnim rotiranjem osjetljivog grudno-lumbalnog dijela kralježnice na prsima od nekoliko minuta na stolu postižemo učinke mnogostruko duljeg leđnog plivanja za taj dio radi: (1) sprječavanja i liječenja križobolje (2) drugih balansnih vježbi. Omogućava lagane, najfinije fizioterapeutske manualne zahvate s ciljem liječenja i korekcije kralježnice. Njihanje u naručju majke ili kolijevci primarno je, pa masaža uz ljuljanje tijela daje poseban opuštajući i terapijski učinak. Smanjujući mišićnu napetost, posebno pomaže u rehabilitaciji moždanih udara ili cerebralno oštećene djece, te drugih neuroloških bolesti.

Pogodan je za ordinacije, wellness centre, ali i samostalno vježbanje u kući, fitness-u ili većim tvrtkama u kojim pauza nije fiksna (arhitektonski ili odvjetnički uredi, novinske kuće i sl.). Pripremajući mišićno tkivo zagrijavanjem i vezivno tkivo fiziološkim istezanjem za terapiju, pojačava učinak ekstenzije (trakcije) i manipulacije (kiropraktike) smanjujući broj potrebnih tretmana za oporavak.

Proizvodi, patenti, autorstva

Proizvodi Poliklinike Tranfić nastali su kao posljedica želje za poboljšanjem terapije i prevencije pacijenata. Budući da su nam principi terapije zasnovani na uzrocima oštećenja – biomehanici, naše proizvode stvaramo na istom principu. Cilj je unaprijediti i skratiti potrebno liječenje, te ga s preventivom učiniti dostupnijim, praktičnijim i povoljnijim. Kako je trošenje kralježnice i ostalih zglobova prebrzo u odnosu na životni i radni vijek naša misija je sačuvati ih i zadržati zdravim i funkcionalnim što dulje.