SJEDALICA VJEŽBALICA

Kako smo kroz svakodnevnu praksu u našoj klinici uvidjeli da uvijek nedostaje vrijeme za vježbanje, odlučili smo napraviti sjedalicu s velikim okvirom po sredini o koji osoba može usput, gledajući TV, telefonirajući ili “surfajući” internetom istezati kralježnicu u smjerovima suprotnim od opterećujućih.

Naša sjedalica-vježbalica pogodna je i za korekciju lošeg držanja i deformiteta kralježnice, posebno zbog mogućnosti statičkog jačanja jednih, dok istežemo iste mišiće druge strane.

Pruža odlične  mogućnosti penjačkog treninga, pa dosad otkrivenih 15-tak varijanti penjanja isključuje bilo kakvu dosadu tijekom, primjerice, jednosatnog treninga. Pri tome intenzivno rade svi mišići nogu, trbuha i duboki leđni mišići. Kako se može i ovdje raditi asimetrično, možemo “vući” korekciju tijela od “pete do glave”.

Zbog intenzivnog rada mišića i kontrole penjanja koju pruža okvir mogućnost ozljede je minimalana, a utrošak kalorija izuzetno velik (aerobni trening).

Radeći vježbe penjanja po 2-3 minute u par navrata tijekom radnog vremena eliminirate negativne učinke dugotrajnog sjedenja.

Ekscentričnim kontrakcijama mišića nogu (uključujići stražnjicu) onemogućavamo nakupljanje celulita. Sjedalicom-vježbalicom omogućujemo i ciljane vježbe snage oblikujući trbuh, stražnjicu, noge, leđa, prsa i ramena.

Ova inovacija otvorila je niz mogućnosti u rehabilitaciji sustava za pokretanje, ali i dišnog sustava, moždanih udara i cerebralno oštećene djece te drugih neuroloških bolesti.

Ekonomična je, idealna za rad u grupi, u kući, ordinaciji, dječjem igralištu, kampovima, hotelima, auto odmorištu, aerodromu, tvrtki … Što je posebno zanimljivo u sportu je idealna kao klupa za pričuve jer igrači drže kralježnicu puno bolje i na njoj se doista odmaraju za razliku od aktualnih na kojima plitko dišu (eliminacija otpada iz tijela 70% ide disanjem) i ustvari se umaraju.

Može biti drvena za unutrašnji prostor, ali i metalna ili kamena za park ili šetnicu. Lako se čisti i prenosi. Korisnik i uz minimum angažmana može napraviti rezultat, ali i ozbiljno vježbati.

Osmislili smo preko 100 vježbi – većinu možete vidjeti na našoj Facebook stranici

Proizvodi, patenti, autorstva

Proizvodi Poliklinike Tranfić nastali su kao posljedica želje za poboljšanjem terapije i prevencije pacijenata. Budući da su nam principi terapije zasnovani na uzrocima oštećenja – biomehanici, naše proizvode stvaramo na istom principu. Cilj je unaprijediti i skratiti potrebno liječenje, te ga s preventivom učiniti dostupnijim, praktičnijim i povoljnijim. Kako je trošenje kralježnice i ostalih zglobova prebrzo u odnosu na životni i radni vijek naša misija je sačuvati ih i zadržati zdravim i funkcionalnim što dulje.