U Poliklinici Tranfić polazimo od činjenice da je za tjelesnu formu u smislu zdravlja, kondicije ali i izgleda osnovni preduvjet opseg pokreta! Originalnim, fizioterapeutskim tehnikama istezanja postižemo optimalan opseg pokreta , što poslije prati adekvatna aktivacija mišića koji prate te kretnje. Budući da su pokreti u suvremenom življenju uglavnom naprijed, smanjena je elastičnost u smjerovima prema natrag i pridruženim rotacijama. Navedeno prate deformacije u smislu lošeg kifotičnog držanja, kifoze i skolioze te opuštenosti stražnjih mišića natkoljenice, mišića stražnjice, trbušnih mišića, mišića podbratka i nadlaktice. Takva, neželjena stanja pogoduju izraženosti vena i celulita koji se nakuplja upravo u zonama smanjene pokretljivosti i aktivnosti.

Program FIZIO FIT kroz fizioterapeutsko povećanje opsega pokreta, posebno kralježnice, ramena i kukova aktivira pasivizirane mišiće. Time maksimaliziramo potrošnju kalorija i omogućavamo kroz intenzivan penjački i kuglački trening istodobno brzo trošenje masnih naslaga i oblikovanje mišića.

Treninzi su inovativni, plod dugogodišnjeg iskustva Poliklinike Tranfić u vrhunskom i rekreativnom sportu. Koristeći sjedalicu-vježbalicu u penjačkom dijelu sa preko 150 vježbi kondicije i oblikovanja, Splitball koncept sa medicinskim loptama sličnim kuglačkim angažiramo uz ostale mišiće posebno intenzivno stražnjicu, trbuh, mišiće uz kralježnicu, natkoljenice. Vibracijama snažnog fit-vibe uređaja nakon napornog treninga do kraja eliminiramo suvišni otpad koji stvara neželjeni celulit.

Oblikujte tijelo, trošite masti i štedite vrijeme sa FIZIO FIT programom Poliklinike Tranfić!

ON LINE PRIJAVNICA ZA FIZIO FIT PROGRAM

    Usluge

    Usluge Poliklinike Tranfić usmjerene su na glavne postavljene ciljeve u radu s pacijentima: otklanjanje boli, normalizacija funkcije i sprječavanje nastanka tegoba. U znanje i opremu investiramo na način da rezultati terapije budu što brži, uz maksimalnu sigurnost pacijenta. U najranijoj fazi bolnosti i smanjene funkcije primjenjujemo laser, analgetske struje, magnetoterapiju, manualnu medicinu (kiropraktiku) po mogućnosti, limfnu drenažu… Vrlo je važna položajna terapija u toj fazi. U kasnijoj međufazi dolazi u obzir masaža, manualna medicina, elektroterapija, vakum, elektronska trakcija, krazkovalna dijatermija, IF i UV lampa, balansni stol, kineziterapija… U postoperativnoj rehabilitaciji i oporavku nakon moždanog udara, kao i kralj rehabilitacija mora početi odmah, uz pažljiv izbor procedura. Rana rehabilitacija značajno smanjuje trajanje oporavka i daje bolje rezultate. Gubljenje vremena uzrokuje velike zdravstvene i financijske štete jer funkcija oštećenog dijela tijela bez rehabilitacije brzo propada. Jednaku pozornost posvećujemo rehabilitaciji neuroloških bolesti (moždani udar…), trauma (lomovi, iščašenja), korekciji kralježnice kod djece i mladih, rehabilitaciji urogenitalnog trakta (inkontinencija). Uvijek nam je u žarištu interesa vračanje funkcije oporavljenog dijela tijela i organizma kao cjeline.