STRUČNI TIM

Stručni tim Poliklinike Tranfić formirao se, obrazovao i usavršavao prema potrebama pacijenata i kao takav spreman je odgovoriti najvećim izazovima iz područja liječenja sustava za pokretanje. Osim toga surađujemo s brojnim stručnjacima iz srodnih područja, poput ortopeda, neurokirurga, specijalista sportske medicine i drugih. Također koristimo i njihove konzultantske usluge u samoj Poliklinici Tranfić.

Vinko Tranfić, VFT

Vinko Tranfić rođen je 21. studenog 1969. godine u Splitu. Višu školu za terapeute završio je 10.09.1991. godine, diplomiravši prvi u generaciji studija za fizikalne terapeute u Rijeci. Nakon stažiranja u KB Split, polaže državni ispit u Zagrebu. Dvije godine radi sa liječnicima iz Ukrajine koji ga obučavaju u izvođenju biomehaničke terapije kralježnice i zglobova, tj. manualne medicine. Godinu dana kasnije stiče certifikat poznate australske škole McKenzie – mehanička dijagnostika i terapija kralježnice. Aktivno djeluje u privatnoj praksi, radi sa nizom vrhunskih sportaša, ali i sa širokom populacijom. 2001. godine osniva Polikliniku za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Tranfić” u Splitu. Uz to, i dalje egzistira i centar TRANFIĆ FIZIO MEDICAL U Kaštel Novom, kao i poduzeće za proizvodnju ortopedskih uložaka, pojaseva za leđa, traka za vrat.

2005. godine sa Blankom Vlašić dovršava i objavljuje DVD program “Vježbe za leđa”. Iste godine na Međunarodnom sajmu u Ženevi osvaja brončanu medalju za inovaciju na području medicine – pojas za leđa. 2006. godine objavljuje i promovira novi sport “SPLITBALL” uz ogroman interes javnosti. Sudjeluje na Olimpijskim igrama u Ateni 2004., Mediteranskim igrama u Almeriji 2005., te pripremama za Olimpijadu u Pekingu 2008. Njegova inovacija “elastična traka za kontrolu vrata” postaje EU patent 2010. Izum “stol za balansiranje kralježnice” promovira 2010. ali usavršava 2011. godine.