TV JADRAN – Emisija IZ PRVE RUKE

U organizaciji Hrvatskog Košarkaškog Saveza i novopečenog prvoligaša ˝Ribola Kaštela˝ stručnjaci Poliklinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Tranfić “održali su predavanje stručnom stožeru i igračicama ženske košarkaške reprezentacije o svom, inovativnom pristupu dijagnostici, liječenju, prevenciji i poboljšavanju funkcije kralježnice.

Vrlo živo izlaganje Vinka Tranfića višeg fizikalnog terapeuta u novoj dvorani u Kaštel Sućurcu uz dojmljivu demonstraciju stola za balansiranje kralježnice, sjedalice-vježbalice za korekciju tijela i trake za povećanje fleksibilnosti vrata i ramena uz aktivnu primjenu, košarkašice, reprezentativni fizioterapeuti, liječnici i treneri pratili su s velikim interesom. Izumi Poliklinike Tranfić višestruko su nagrađivani na prestižnim svjetskim smotrama inovacija, a u primjeni su već nekoliko godina.

Stručni tim Poliklinike Tranfić izliječio je i održavao zdravom kralježnicu Blanke Vlašić od 2000-2010, dugi niz godina sanira i prevenira ozljede Ivana Balića, hrvatskih jedriličara i niz svjetski poznatih sportaša.

Naše košarkašice, sudionice Olimpijskih igara u Londonu pod vodstvom sadašnjeg trenera Ribole Kaštela Stipe Bralića,njihov zdravstveni tim i treneri imali su priliku iz prve ruke čuti o doprinosu novih fizioterapijskih tehnika na balansirajućem stolu u terapiji najtežih oštećenja kralježnice, ali i optimalizaciji pokretljivosti i amortizacije opterećenja u svrhu učinkovitosti sportaša.

Željeni opseg kretnji, usmjeren prema boljoj simetriji, preciznim radom mišića prate penjačke vježbe snage i kondicije na inovativnim sjedalicama-vježbalicama.

Prezentaciju Poliklinike Tranfić o pokretljivosti kralježnice kao osnovi zdravlja, učinkovitosti i oblikovanju tijela. Vinko Tranfić zaključio je trakom za vježbanje vrata i ramena -Tranfix, EU patentom od 2012. Buran pljesak na kraju predavanja još jednom je potvrdio naprednost inovacija Poliklinike Tranfić, ali i ulogu fizioterapeutske struke ne samo u liječenju i prevenciji lokomotornog sustava već i kreiranja sportskih dostignuća.